afasetherapeut, dysartrie, dysfagie, hoofd hals oncologie stem Arnhem-ZUid Lingewaard NAH
Header afbeelding

Logopedie Het Kompas

Welkom bij Logopedie het Kompas, een praktijk gericht op behandeling van logopedische problematieken bij volwassenen.

De praktijk is gevestigd in de Stikkerbuilding in Arnhem Zuid.

Thiarda Tjeerdsma

Logopedist, Klinisch linguïst & Afasietherapeut
Beschikbare dagen:
  • Woensdag

Ik ben in 2017 afgestudeerd als allround logopedist en heb mij aansluitend gespecialiseerd tot master Neurolinguïstiek aan de Rijksuniversiteit Groningen. Deze heb ik cum laude afgerond en sindsdien ben ik  ook klinisch linguïst. In het verleden hen ik ervaring opgedaan bij het Centrum voor Revalidatie van Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) met de doelgroep volwassenen met Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH). Verder heb ik gewerkt als logopedist/afasietherapeut bij Stichting Afasietherapie Amsterdam, waar ik zowel groepstherapie als individuele behandelingen gaf aan mensen met taal- en spraakstoornissen door neurologische aandoeningen, zoals een CVA.

Ik ben  gespecialiseerd in de diagnostiek en behandeling van taalstoornissen ten gevolge van niet aangeboren hersenletsel (NAH). Ik zie mensen met dysartrie, dysfagie en stemproblemen. Daarnaast behandel ik mensen met spanning in het hoofd-halsgebied, vaak op verwijzing van de KNO-arts in verband met globusklachten of vanuit oncologische problematiek. Binnen Logopedie Het Kompas heb ik ervaring opgedaan met logopedie bij kanker in het hoofd/halsgebied en met logopedie bij Parkinson.

Ik sta ingeschreven in het kwaliteitsregister Paramedici en het afasieregister. Verder ben ik lid van de Nederlandse Vereniging voor Logopedie en Foniatrie (NVLF), de Vereniging voor Klinische Linguïstiek (VKL), Parkinsonnet, AfasieNet en aangesloten bij het Oncologienetwerk Arnhem-Zuid.

Opleiding: HBO logopedie, MA Taalwetenschappen: Neurolinguïstiek

Logopedist sinds: 2017

Specialisme: volwassenen met afasie, dysartrie, dysfagie ten gevolge van NAH (onder andere na een CVA, bij dementie of Parkinson), stemstoornissen, globusklachten en hoofdhals oncologie

Wekelijkse aanwezigheid: maandag dinsdag, woensdag

Locatie behandelingen: op de praktijk, online (telelogopedie) of aan huis indien daar een indicatie voor is. Zowel in Arnhem-Zuid, Overbetuwe als Lingewaard.

Terug naar overzicht